Reservation
Roermondsplein 35, 6811 JN Arnhem geopend van woensdag t/m zondag +31 26 848 1697

TableBooking








    Meerover ons

    Restaurant't Amusement

    In augustus 2011 opende ik na het winnen van Masterchef mijn eigen restaurant aan het Roermondsplein in Arnhem. Een prachtige locatie aan de rand van het centrum van Arnhem, vijf minuten lopen vanaf het Centraal Station en op steenworp afstand van de Rijnkade. Het moderne pand is in de jaren ’90 gebouwd. De uitstraling is eigentijds, met zowel industriële als kleurrijke accenten. Achter het restaurant bevindt zich een intieme stadstuin waar het bij mooi weer bijzonder sfeervol tafelen is.

    Estée Strooker


    onsteam

    Estée Strooker

    Eigenaar / Chefkok
    Estée is al werkzaam bij 't Amusement sinds het begin der tijden, ondertussen dus al ruim negen jaar! Toentertijd is ze eigenlijk met 't Amusement begonnen uit eigenwijsheid. Ze wilde niet voor een baas werken en dacht het zelf wel te kunnen. Die lichte arrogantie en overschatting heeft haar toen durven 't Amusement te openen, terwijl ze pas twintig jaar oud was. Ondertussen ziet ze de reis die ze heeft doorgemaakt als een echte leerschool, mijn opleiding. Waarin ze zich steeds meer is gaan specialiseren in de Nederlandse keuken, lokale ingrediënten en bewustwording rondom onze eetcultuur en ons eetpatroon. Dat geeft haar werk als chefkok ook meer lading en inhoud. "Ik vind het super gaaf om continu in beweging te zijn met het team. Dat we keer op keer mensen weten te verrassen en dat ze het zo waarderen dat ze ook weer terug komen. Ik vind de creativiteit van koken het allerleukste. Ook ben ik trots op het team en op de verscheidenheid aan mensen die samen zo'n ijzersterk team vormen. Het stomst vind ik eigenlijk mijn eigen gebrek aan structuur. En dat ik daardoor wel eens slecht ben in time management", aldus Estée. In haar (spaarzame) vrije tijd zingt en danst ze graag en is ze actief bezig met yoga. Dit jaar is Estée zelfs met een yoga opleiding begonnen. De handstandjes zijn favoriet op dit gebied.

    Chantal Touzani

    Keukenteam
    Chantal kwam het team van 't Amusement versterken toen het net een jaar open was. Ondertussen loopt ze hier dus alweer 8 jaar rond. Ze kwam binnen als stagiair. Ze zocht een stage toen ze bezig was met de koksopleiding. Bij 't Amusement ging er net een kok weg, dus ze kwam precies op het goede moment binnen. Het leukste vindt Chantal het om te zien hoe het restaurant en het team groeit. Er is een hoop gebeurd in de afgelopen 8 jaar! Er worden steeds weer betere gerechten gemaakt en de sfeer dat iedereen wil groeien, die is er ook echt in het team. Waar Chantal niet blij van wordt is als de dag heel chaotisch verloopt, waardoor je eigenlijk constant achter de feiten aanloopt. Dan is er tijd tekort om alles goed uit te voeren, zoals je het eigenlijk voor ogen had. Wie denkt dat koks in hun vrije tijd graag zo min mogelijk met eten bezig zijn, die heeft het mis. Chantal organiseert graag etentjes voor vrienden en familie, waarbij ze dan lekker uitgebreid en in alle rust voor ze kookt.

    Michiel Stallen

    Keukenteam
    Michiel werkt ondertussen weer een jaar in de keuken van 't Amusement. Weer ja, want hij werkte er al eerder. Nadat hij er een tijd tussenuit is geweest kwam Michiel (gelukkig voor ons!) tot de conclusie dat 't Amusement toch wel de plek is waar hij voor nu zijn creativiteit kan uiten. Dit is ook gelijk één van de leukste dingen van zijn beroep: zich bezighouden met het vernieuwen van de gerechten. Dit is tevens zijn sterke kant. Helaas betekent dat ook dat hij snel is uitgekeken op gerechten. Naast werk is Michiel vooral sportief onderweg. Hij is actief in de sportschool, het zwembad en -wanneer er wind en vrije tijd is- kitesurfend op 't water.

    Luuk Wojcik

    Keukenteam
    Luuk wilde graag voor een vrouwelijke chef werken en kwam zo bij 't Amusement terecht. Werken op een leuk en goed niveau, waar je kok en mens tegelijk kunt zijn, dat was waar hij naar op zoek was. En dat heeft hij gelukkig bij 't Amusement kunnen vinden. Ondertussen is het alweer twee jaar geleden dat hij hier in de keuken begon. Luuk is verantwoordelijk voor de koude kant van de keuken. Uit zijn handen komen de voorgerechten en desserts. Avond aan avond wordt hier vol toewijding aan gewerkt. Het leukst aan zijn werk vindt hij het iets tijdelijks neer te zetten (eten) en hopen dat het blijvend is. "Te weten dat het niet voor niets is geweest, dat het land niet voor niets is gerooid." Als je hem vraagt wat hij het minst leuk vindt, dan is dat "te weten dat als ik thuiskom, mijn schmutzige sokken uittrek, een tosti camembert bak en pietluttige Youtubefilmpjes kijk, dat ergens iemand lekkerder slaapt." Uit deze woordkunst kan je wellicht wel opmaken dat Luuk in zijn vrije tijd graag schrijft en leest. Verder is hij graag buiten, oefent veel met het hooghouden van skittles en neuriet graag in de douche.

    Britte van Die

    Keukenteam
    Britte begon 2 jaar geleden bij 't Amusement. Ze is wel eens weggeweest tussendoor in verband met stage en momenteel staat ze vooral in de keuken van het andere restaurant van Estée: Eetwinkel STROOM. Een multi-inzetbaar keukentalent dus. In 2016, als 16-jarige, was Britte op zoek naar een zomerbaantje. Haar moeder vond het tijd dat ze wat werkervaring op ging doen. Ook al woonde ze in Zuid-Frankrijk, in de zomer was ze in Nederland en schreef een mail naar Estée (enigszins gepusht door haar moeder). De passie voor koken zat er al sinds jongs af aan in en ze kende Estée van haar kookprogramma's bij 24Kitchen. Die zomer mocht Britte een aantal weken ervaring op doen in 't Amusement. De weken vlogen voorbij en Britte en Estée zijn het contact niet meer verloren. Toen ze weer terugverhuisde naar Nederland om te gaan studeren kon Britte direct bij Estee aan de slag om te werken in de keuken 1 a 2 dagen per week. En er wordt nog steeds veel geleerd in de keuken. Britte geniet ervan nieuwe smaakcombinaties en verschillende kookbereidingen te leren kennen. Minder leuk vindt ze de late uren: de horeca heeft een avondmens van haar gemaakt. In haar vrije tijd sport Britte graag, is ze te vinden in de (moest)tuin, waar ook bijen worden gehouden of struint ze door kringloopwinkels.

    Lola Berendsen

    Keukenteam
    Lola begon eind 2019 in 't Amusement als stagiaire. Ze kwam bij 't Amusement terecht omdat ze dacht er veel te kunnen leren. Ze had zin om zichzelf culinair te ontwikkelen. Ondertussen is Lola bijna elke dag bij 't Amusement. Het werk beviel haar zo goed en Lola beviel ons zo goed dat ze nooit meer is weggegaan. Het leukste aan haar werk vindt ze het om de mooie gerechten die we maken naar de gasten te brengen. De blije reacties die ze dan krijgt; die geven haar een boost! Dat maakt dat ze haar werk met veel plezier doet. Gelukkig is Lola ook blij met haar collega's. Ze blijft graag hangen om samen een sluitdrankje te drinken. Op de vraag wat ze het minst leuk vindt aan het werk kan ze geen antwoord bedenken. Bij 't Amusement heeft ze helemaal haar plekje gevonden. En als ze een keer niet aan het werk is, vind je Lola bij vrienden of familie of is ze ergens aan het feesten met een lekker drankje in de hand. Uiteraard speelt ook lekker eten een belangrijke rol in haar leven.

    Olesea Trofim

    All-round
    Olesea maakt schoon, doet de was, maakt overheerlijke macarons en friandises, en staat op zaterdag de hele dag in de keuken voorgerechten en desserts te maken. Eigenlijk kan ze alles! Ze is de duizendpoot binnen het bedrijf.

    Joris Kiezenberg

    Floormanager
    Joris is 3,5 jaar geleden bij 't Amusement komen aanwaaien. Hij is bij ons begonnen tijdens een stage in de keuken en daarna nooit meer weg gegaan. Het leukste aan zijn werk is dat er altijd uitdagingen staan. In de afgelopen jaren heeft hij op iedere plek in de keuken wel een tijdje gewerkt. Sinds kort is hij van de keuken geswitcht naar front of house. Joris is nu verantwoordelijk voor de bediening en het organisatorische aspect van de zaak. Op de vraag wat hij het minst leuk vindt aan zijn werk, komt hij met een uiterst correct antwoord op de proppen: "het minst leuke is dat ik inmiddels zo verbonden ben met het restaurant dat ik eigenlijk niet meer zonder kan, maar dat maakt het juist ook weer leuk." Juist, zo zien we het graag! In zijn vrije tijd stapt Joris graag op de fiets. Ook zijn er regelmatig wijnen of bieren die even geproefd moeten worden. Of dit een kwestie is van je werk mee naar huis nemen, of van je hobby je beroep maken, daar zijn we nog niet helemaal over uit.

    Sabine van Steenbeek

    Bediening
    Sabine is ons team twee jaar geleden komen versterken. Ze is bij 't Amusement terecht gekomen, omdat ze op zoek was naar een baan in de horeca die wat meer uitdaging bood dan het werk wat ze toentertijd deed. Haar vriend liep stage bij 't Amusement en zo was het contact met Estée snel gelegd. Wat ze leuk vindt is dat ze mee kan denken over de gang van zaken in het bedrijf. Ook het mede organiseren van en het werken op evenementen, maken de baan afwisselend en leuk. Minder leuk vindt ze het om op te ruimen en om de planten te verzorgen. Groene vingers heeft Sabine niet echt. Naast haar werk is Sabine druk met haar studie Facility management. Ook wordt er regelmatig een potje handbal gespeeld.

    Bram van de Logt

    Bediening
    Bram werkt sinds een jaar bij 't Amusement. Hij zocht een bedrijf waar hij de vrijheid zou krijgen om te leren en te groeien, maar dan wel op een manier die bij hem past. Bram geniet van de interacties met de gasten. Het liefst geeft hij iedereen een blijvende herinnering mee aan de tijd die ze in het restaurant doorbrengen. Met veel enthousiasme en aandacht worden alle gasten door de creatieve creaties van de keuken geleid. Bram wordt minder blij van het poleren van glazen. Helaas moet dat toch af en toe gebeuren. Als je Bram tegenkomt buiten 't Amusement, zou het zomaar kunnen dat hij staat te dansen in de regen. Andere hobby's zijn uit het raam naar de wolken staren en schaken.

    Pleun Wienholts

    Keukenmedewerker
    Pleun heeft een halfjaar stage gelopen in de keuken van 't Amusement en is er daarna blijven werken. Dat is inmiddels alweer een jaar geleden. In eerste instantie koos ze voor 't Amusement als stagebedrijf, omdat het haar leuk leek om voor een vrouwelijke chef te werken. Die zijn er in verhouding namelijk niet zo veel. Pleun wilde graag veel leren van en over de horeca, maar dan het liefst wel meteen op een goede plek! Dus ergens waar ze veel smaken, technieken en ingrediënten zou leren kennen. En dat is gelukt. Het leukste van het werk vindt ze dat ze elke dag nog weer wat nieuws leert, of dat nu gaat om een smaakcombinatie die heel lekker blijkt te zijn of een ingrediënt waar ze nog nooit van heeft gehoord. Minder leuk vindt ze het dat de keuken ook helpt bij het serveren van de gerechten, de bediening is niet haar sterkste kant, dus dat laat ze liever aan collega's over. Pleun gaat in haar vrije tijd graag dagjes op stap, dan staat er bijvoorbeeld een shop-sessie op het programma. En lekker uit eten mag tijdens zo'n uitje natuurlijk ook niet ontbreken!

    Ontvang onze updates

    Wees als eerste op de hoogte van nieuws & acties

    We respect your privacy.